Om

Pianoservice i

Stockholm - Enköping - Västerås

Vi på Jupiter Piano Service stämmer och servar pianon i Stockholm, Enköping och Västerås med omnejd. Vår pianostämmare Jonas Köhler är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Som idag är sveriges främsta pianostämmar- och teknikutbildning. Utbildningen omfattar både pianostämning och pianoteknik med traditionella metoder som är väl beprövade. Att stämma piano är en gammal tradition som kräver väldigt mycket gehörsträning och kunskap om instrumentet. Eftersom alla instrument är olika i tillverkning, modell och trä-egenskaper finns det ingen exakt mall för hur ett piano ska stämmas utan det krävs en individuell bedömning för varje piano eller flygel.


Auktoriserad av SPTF

Jupiter Piano Service är sedan 2019 medlem i SPTF (Sveriges Pianostämmare och Teknikerförening). SPTF är den organisation som samlar sveriges pianostämmare och dom ställer höga krav på pianostämmare som söker inträde i föreningen. Vi är stolta över att vara medlemmar i SPTF och tycker att deras arbete är viktigt för att främja pianostämmaryrket och den fantastiska tradition som går tillbaka över 200 år!


Idag är det många som skänker bort akustiska pianon. Många tycker att det är dyrt att fortsätta stämma pianot och en onödig kostnad när pianot sällan spelas på. Vi på Jupiter Piano Service vill uppmuntra till mera musicerande och att se på pianot som mer än en möbel i vardagsrummet. Ett nystämt piano ger en fantastisk musikupplevelse som inte går att jämföra med att lyssna på musik ur en högtalare! Om du är intresserad av att köpa ett nytt piano så är du varmt välkommen att kontakta oss för att få tips och råd.


Att tänka på vid köp

Det finns många aspekter att tänka på när man ska köpa ett piano. Att lägga några tusenlappar på att köpa ett begagnat piano kan vara väl värt jämfört med att få ett gratis piano som bortskänkes. Ett piano som bortskänkes har förmodligen inte blivit stämt på länge och det kan då krävas flera stämningar för att få upp det i rätt tonhöjd samt hålla stämningen på ett tillfredsställande sätt. Även reparationer kan komma att behövas om pianot har blivit slitet över tid. Det går utmärkt att anlita oss för besiktning av instrument innan köp så du får ett intrument du är nöjd med.